Férfiaknak B12 Vitamin

B12-vitamin nagyon fontos az idegszövetek egészségéhez, az agy megfelelő működéséhez és a vörös vérsejtek termelődéséhez is. Ha nincs belőle elég a szervezetünkben, akkor ez visszafordíthatatlan idegkárosodáshoz is vezethet.

B12-vitamin – fontos a sejtosztódáshoz, a spermiumok képződéséhez. A termékenység szempontjából különösen a B12-vitamin van a figyelem fókuszában férfiak esetében. Egy vizsgálatban nagy dózisban adtak B12 vitamint azon férfiaknak, akiknek a spermaszáma 20 millió/ml alatt volt. 27%-uk esetében a spermaszám 100 millió/ml fölé növekedett. Egy másik vizsgált során B12 vitamin szedésével a vizsgálatban résztvevők 57%-nál tapasztaltak egyértelmű növekedést a spermaszámban.

Ha túl kevés – és ha túl sok
A B12-vitamin létfontosságú az agy és az idegrendszer normál működéséhez és szerepet játszik a vörös vérsejtek termelődésében, a zsírsavak szintézisében és az energiatermelésben is. B12-hiány esetén a vörösvérsejtek száma kritikusan lecsökkenhet és vérszegénység léphet fel.

14 éves kor fölött a B12-vitamin napi szükséges mennyisége 2,4 mikrogramm – várandós nők, illetve szoptató anyák esetében kicsivel több.

Bár a vitamin túlszedésének nincsen ismert káros vagy mérgező hatása, érdemes egyeztetni orvosunkkal, mielőtt táplálékkiegészítő formájában szedni kezdjük.

Maximus férfiaknak